thumbnail
thumbnail
Traineeship Informatiebeheer / Informatiespecialist

KBenP

Charlotte van Pallandtlaan 18

VAST IN DIENST
2550
40 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

21-03-2023

Sluitingsdatum:

Doorlopend

Begindatum:

z.s.m.

Omschrijving van de opdracht
Je vindt het belangrijk en prettig dat informatie makkelijk vindbaar is wanneer je nodig hebt; op websites, in apps of op studie en werk. Je wilt graag een bijdrage bieden aan het functioneren van de overheid om ervoor te zorgen dat deze de samenleving zo goed mogelijk ondersteunt. Met ons traineeship kan je beiden combineren en draag je bij aan een efficiënte en transparante informatiehuishouding van de overheid. Wanneer meld jij je aan?

Wat ga je doen?
Als Informatiespecialist draag je op verschillende manieren bij aan de informatiehuishouding van één of meerdere overheidsorganisaties:

 • Er is enorm veel beschikbare informatie, verspreid over verschillende systemen. Bij grote en belangrijke vraagstukken verzamel en analyseer je welke informatie relevant is en stel je deze beschikbaar.

 • Daarnaast help je de organisatie om beter om te gaan met informatie; door het maken van handige instructies, het geven van korte trainingen en continu te analyseren hoe er met informatie wordt omgegaan.

 • Ten slotte neem je deel aan diverse verbeterprojecten, bijvoorbeeld rondom een nieuw informatieportaal, handige zoektools of het verbeteren van informatieprocessen en -opslag.

Naar mate je meer kennis en ervaring opdoet vanuit jouw opleiding en werkzaamheden kan je steeds grotere uitdagingen oppakken en je weer verder ontwikkelen. Zo begin je bijvoorbeeld als Informatiespecialist, maar kan je doorgroeien naar de rol van Informatieadviseur of Projectleider.

Hoe ziet het traineeship eruit?
Het traineeship duurt maximaal twee jaar, waarin je werkzaam bent voor één of meerdere opdrachtgevers. Daarnaast volg je een volledige opleiding of een op maat samengesteld pakket van gerichte trainingen en cursussen, afhankelijk van wat het beste aansluit op jouw opdracht(en).

Met alle interessante kennissessies, gezellige borrels en leuke uitjes is er ook genoeg gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere trainees en professionals!

Wie zijn wij?
KBenP is een vertrouwde naam in het vakgebied van informatiemanagement en is voor veel overheden actief, waaronder diverse ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies en gemeenten.

Wat wordt er van jou gevraagd?
Je hebt een HBO of WO opleiding afgerond, een specifieke achtergrond is niet nodig. Of je nou Bestuurskunde, Geschiedenis of Letterkunde hebt gestudeerd, het belangrijkste is jouw interesse om de informatiehuishouding van de overheid te verbeteren.

Mocht je al in aanraking zijn gekomen met informatiemanagement via bijvoorbeeld opleiding of werkervaring is dat een pré.

Wat bieden wij?

 • Een bruto startsalaris van € 2.550 per maand,

 • Volledige reiskostenvergoeding voor het OV, 

 • 5 werkweken verlof per jaar en natuurlijk 8% vakantiegeld,

 • Een laptop, smartphone incl. abonnement en wat er je eventueel nodig hebt om goed thuis te kunnen werken.

Na afronding van het traineeship doen wij je graag een voorstel om bij ons in vaste dienst te komen, of heb je de mogelijkheid om bij de opdrachtgever in dienst te gaan.

Ben je geïnteresseerd?

Schrijf je bij ons in via onderstaande optie of neem bij vragen contact op met Ferdi Mac Gillavry via mail: ferdi.macgillavry@kbenp.nl of telefoon: 06-43363434.

Documenten:

  Hoe werkt het?
  Vind jouw droomopdracht
  Een mooi project of interessante opdracht gevonden? Nadat jij je hebt aangemeld kan je direct op de vacature solliciteren, waarna wij met jou afstemmen of dit dé volgende uitdaging voor je is. Een groot deel van de vacatures is ook in te vullen als ZZP-er, indien gewenst stemmen wij graag met je af of dat voor deze vacature mogelijk is en wat het meest gunstige is.
  Kies een opdracht
  Voordelen van werken bij ons
  Doorgroeien
  Je gaat aan de slag bij een specialist in document- en informatiemanagement met veel doorgroeimogelijkheden.
  Fun & Kennisdelen
  Je wordt onderdeel van een hecht en ervaren team, met vakgenoten, kennisdeling, teamuitjes en meer fun.
  Verdienen
  Kom je in dienst? Dan verdien je een goed salaris, een reiskostenvergoeding voor het OV, een laptop en telefoon incl. abonnement, 5 werkweken verlof en 8% vakantiegeld per jaar. Ben je een zzp’er? Dan verdien je het aangegeven tarief p/u, waarbij wij een standaard fee hanteren van 10%. Bij langlopende opdrachten bouwt deze fee af. Wij regelen de facturatie.
  Ontwikkelen & Verdiepen
  Dankzij periodieke kennissessies, een opleidingsbudget bij GO Opleidingen, een gratis digitaal vakblad: Informatieprofessional en een lidmaatschap van de KNVI zijn er veel mogelijkheden voor ontwikkeling en verdieping.

  Ben jij de Traineeship Informatiebeheer / Informatiespecialist die deze organisatie zoekt?