thumbnail
thumbnail
Strategisch informatieadviseur/programmamanager i-Fabriek

Gemeente Rijswijk

Bogaardplein 15, 2284 DP Rijswijk, Nederland

TIJDELIJK
Deze opdracht is verlopen
130
28 tot 32 uur Zuid-Holland

Publicatiedatum:

16-11-2023

Sluitingsdatum:

27-11-2023

Begindatum:

08-01-2024

Einddatum:

08-01-2025

Organisatie
De gemeente Rijswijk heeft ruim 50.000 inwoners, de ambtelijke organisatie telt ca. 400 ambtenaren en 100 externe medewerkers. Rijswijk is een organisatie die wordt getypeerd door korte lijnen, veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om jezelf te ontwikkelen. De organisatie is opgaven gestuurd ingericht en de verantwoordelijkheden liggen laag. De gemeente Rijswijk verwacht van alle medewerkers in de organisatie dat zij in hun dagelijks handelen vier kernwaarden laten zien. De kernwaarden zijn: Toewijding, Betrokkenheid, Betrouwbaarheid en Deskundigheid.

De kantoorautomatisering en IT infrastructuur zijn ondergebracht bij een bedrijfsvoering organisatie in samenwerking met de gemeente Delft.

Opdracht
De Strategisch informatieadviseur/programmamanager werkt binnen het domein Bedrijfsvoering team i-Fabriek. Hij/Zij is werkzaam op strategisch niveau en is mede verantwoordelijk voor de gemeentelijke informatiehuishouding. De Strategisch informatieadviseur/programmamanager i-Fabriek stuurt de informatisering en ontwikkeling van de applicatie architectuur en adviseert het Bedrijfsvoering management hierover. Zijn/haar rol ligt in het opstellen, bewaken en sturen van de uitvoering van de versaasingstrategie, informatiebeleid, informatiearchitectuur en vervult de rol van programmamanager i-Fabriek. De Strategisch informatieadviseur/programmanager i-Fabriek werkt hierbij nauw samen met de andere teamleden binnen de i-Fabriek, team informatie en externe partners.

Resultaatgebieden en belangrijkste activiteiten 

 • Samen met collega adviseurs ontwikkel en onderhoud je, op basis van wensen en behoeften van gebruikers, ketenpartners en bedrijfseconomisch perspectief, de informatie-strategie, het informatiebeleid en de informatiearchitectuur van de gemeente.

 • Je adviseert het management (Domein directeuren) van de gemeente als geheel of delen daarvan (opgaven, programma’s en projecten) gevraagd en ongevraagd over informatie strategie en ICT ontwikkeling, de afstemming van de informatievoorziening op de bedrijfsprocessen en de gewenste doelen van de gemeente. Je adviseert over de organisatorische en financiële aspecten, alsook over het beheer en bijsturing van de Informatie(beleid)plannen. Je signaleert hierbij ontwikkelingen en kansen en doet onderzoek naar mogelijke verbeteringen.

 • Je toetst projecten aan de actuele ICT strategie en bepaalt of deze passen binnen het concerninformatiebeleid en architecturen.

 • Je bent als opdrachtgever en programmamanager betrokken bij programma’s en projecten op basis van de gekozen strategie, passend binnen de kaders van het concerninformatiebeleid en de informatiearchitectuur. Je adviseert over de vertaling van de behoeften in functionele (systeem)eisen. Je rapporteert over de voortgang van de projecten aan het management.

 • Je fungeert in coördinerende zin als intermediair tussen de opgaven enerzijds en de ICT dienstverlening, applicatiebeheerders en leveranciers anderzijds.

 • Je onderhoudt nauwe contacten met andere gemeenten, externe adviseurs, leveranciers en vanuit de overheid geïnitieerde initiatieven over (ICT) ontwikkelingen zoals bijv. de Digitale VNG Agenda Realisatie en je neemt deel in werkgroepen relevant voor de eigen gemeentelijke (ICT) ontwikkelingen

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde wo bachelor opleiding op het gebied van bedrijfskunde;
2. Aantoonbare werkervaring met programmamanagement en het inrichten van I-organisaties;
3. Aantoonbare kennis en/ of werkervaring met het opstellen van informatiearchitectuur en versaasing strategie, benoem dit in het cv;
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als programmamanager op het gebied van ICT;
5. Maximaal uurtarief van €130,- inclusief reiskosten en Fee Flextender/exclusief BTW;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
6. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring gedurende de laatste 10 jaar als Strategisch informatieadviseur of programmamanager (30 punten);
7. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar op I-strategie zoals VerSaaSing en I-Roadmap bij een gemeentelijke instelling (25 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met Corsa, Cognos, Adeptia en Key2applicaties, benoem alle applicaties in het cv (20 punten);
9. Beschikbaar per uiterlijk 8 januari 2024 (10 punten);
10. Beschikt over een eigen netwerk binnen de gemeentelijke informatiseringswereld (Centric, BCT, Enable-U en MY-LEX) benoem dit in het cv (15 punten).

Competenties

 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;

 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;

 • Je hebt ruime kennis van bedrijfsprocessen binnen de gemeentelijke overheid en beschikt over goede analytische skills op het gebied van bedrijfsprocessen en informatievoorziening;

 • Je kunt buiten de eigen opgave en kaders denken;

 • Je bent deskundig op het vakgebied, je bent innovatief en experimenteert met nieuwe ontwikkelingen.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maan- ,dins-, donder- en vrijdagen

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 6 december 2023 van 12.00 uur tot 16.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 1 december 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
Gezien de uitdagingen waarvoor de gemeente Rijswijk zich gesteld weet, verwachten we van de kandidaat dat deze op korte termijn zonder noemenswaardige inwerktijd van meerwaarde is voor onze organisatie en een impuls kan geven aan de doorontwikkeling van de informatievoorziening.

Opleiding
We bieden aanvullend op de functie van Strategisch informatieadviseur/programmamanager i-Fabriek een cursus Ambtelijk vakmanschap in de Informatiehuishouding, om je vaardigheden en expertise op dit gebied verder te ontwikkelen en te versterken. Bekijk voor meer informatie onze opleidingen pagina!

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Hoe werkt het?
Vind jouw droomopdracht
Een mooi project of interessante opdracht gevonden? Nadat jij je hebt aangemeld kan je direct op de vacature solliciteren, waarna wij met jou afstemmen of dit dé volgende uitdaging voor je is. Een groot deel van de vacatures is ook in te vullen als ZZP-er, indien gewenst stemmen wij graag met je af of dat voor deze vacature mogelijk is en wat het meest gunstige is.
Kies een opdracht
Voordelen van werken bij ons
Doorgroeien
Je gaat aan de slag bij een specialist in document- en informatiemanagement met veel doorgroeimogelijkheden.
Fun & Kennisdelen
Je wordt onderdeel van een hecht en ervaren team, met vakgenoten, kennisdeling, teamuitjes en meer fun.
Verdienen
Kom je in dienst? Dan verdien je een goed salaris, een reiskostenvergoeding voor het OV, een laptop en telefoon incl. abonnement, 5 werkweken verlof en 8% vakantiegeld per jaar. Ben je een zzp’er? Dan verdien je het aangegeven tarief p/u, waarbij wij een standaard fee hanteren van 10%. Bij langlopende opdrachten bouwt deze fee af. Wij regelen de facturatie.
Ontwikkelen & Verdiepen
Dankzij periodieke kennissessies, een opleidingsbudget bij GO Opleidingen, een gratis digitaal vakblad: Informatieprofessional en een lidmaatschap van de KNVI zijn er veel mogelijkheden voor ontwikkeling en verdieping.

Ben jij de Strategisch informatieadviseur/programmamanager i-Fabriek die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.