thumbnail
thumbnail
Solution Architect Gegevenslaag Common Ground (32-36 uur per week).

Gemeente Utrecht

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

TIJDELIJK
Deze opdracht is verlopen
110
32-36 Utrecht

Publicatiedatum:

06-02-2024

Sluitingsdatum:

21-02-2024

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

31-12-2024

Omschrijving van de opdracht
De gemeente Utrecht is grootschalig in ontwikkeling. Om haar dienstverlening verdergaand te verbeteren, migreren we de komende jaren in een passend tempo onze dienstverlening naar het zogenoemde Common Ground landschap.
Common Ground is de vernieuwing van ons gehele IT dienstverleningslandschap, waarbij wordt gestreefd naar een wendbare inrichting met in de kern een duidelijke scheiding tussen de proces- en gegevenslaag van applicaties.

Wij ontwikkelen een scala van nieuwe systemen, zoals klantinteractiesystemen en systemen ter ondersteuning van zaakgericht werken, die allemaal gebaseerd moeten zijn op standaard informatie- en gegevensmodellen. Dit stelt ons in staat om gegevens eenvoudiger te delen en meer volgens het principe van "eenmalige opslag, meervoudig gebruik" te werken.

Om de vernieuwingen te realiseren, zoeken we een Solution Architect voor de Gegevenslaag binnen het programma Versterken Common Ground. In deze rol speel je een sleutelrol in het ontwerpen en inrichten van de gemeenschappelijke gegevenslaag.

Dit is de opdracht
Als Solution Architect speel je een rol in het ontwerpen en inrichten van een robuuste, duurzame en toegankelijke gegevenslaag binnen het gemeentelijke informatielandschap. Jouw expertise van gegevensregistraties zal direct bijdragen aan de verbetering van de dienstverlening en operationele efficie¨ntie van de gemeente. Bij voorkeur heb je ervaring binnen de overheid. Als architect werk je mee in de brede ontwikkeling van de Common Ground, waarbij je nauw samenwerkt met interne en externe stakeholders.

Je analyseert behoeftes, bedenkt en ontwerpt efficie¨nte registraties welke op gestandaardiseerde wijze gegevens kwalitatief, eenduidig, breed inzetbaar en goed toegankelijk maken. Bijbehorende ontwerpbeslissingen en informatiemodellering zijn zo passend mogelijk voor de huidige behoeften alsook verwachte gemeentelijke en landelijke ontwikkelingen.

Plek in de organisatie
De Gemeente Utrecht heeft onder eindverantwoordelijkheid van de CIO van de gemeente een Programma Versterken Common Ground ingesteld. Dit programma draagt zorg voor de ontwikkeling en invoering van Common Ground bij de gemeente in afstemming met andere gemeenten en de VNG. Jij maakt deel uit van de groep architecten die werken binnen het programma Versterken Common Ground en rapporteert binnen het programma aan de Portfoliomanager Common Ground

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Hoe werkt het?
  Vind jouw droomopdracht
  Een mooi project of interessante opdracht gevonden? Nadat jij je hebt aangemeld kan je direct op de vacature solliciteren, waarna wij met jou afstemmen of dit dé volgende uitdaging voor je is. Een groot deel van de vacatures is ook in te vullen als ZZP-er, indien gewenst stemmen wij graag met je af of dat voor deze vacature mogelijk is en wat het meest gunstige is.
  Kies een opdracht
  Voordelen van werken bij ons
  Doorgroeien
  Je gaat aan de slag bij een specialist in document- en informatiemanagement met veel doorgroeimogelijkheden.
  Fun & Kennisdelen
  Je wordt onderdeel van een hecht en ervaren team, met vakgenoten, kennisdeling, teamuitjes en meer fun.
  Verdienen
  Kom je in dienst? Dan verdien je een goed salaris, een reiskostenvergoeding voor het OV, een laptop en telefoon incl. abonnement, 5 werkweken verlof en 8% vakantiegeld per jaar. Ben je een zzp’er? Dan verdien je het aangegeven tarief p/u, waarbij wij een standaard fee hanteren van 10%. Bij langlopende opdrachten bouwt deze fee af. Wij regelen de facturatie.
  Ontwikkelen & Verdiepen
  Dankzij periodieke kennissessies, een opleidingsbudget bij GO Opleidingen, een gratis digitaal vakblad: Informatieprofessional en een lidmaatschap van de KNVI zijn er veel mogelijkheden voor ontwikkeling en verdieping.

  Ben jij de Solution Architect Gegevenslaag Common Ground (32-36 uur per week). die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.