thumbnail
thumbnail
Strategisch informatiemanager

Servicepunt71

Tweelingstraat 2, 2312 LX Leiden, Nederland

TIJDELIJK
Deze opdracht is verlopen
130
20 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

23-05-2023

Sluitingsdatum:

05-06-2023

Begindatum:

01-07-2023

Einddatum:

01-07-2024

Omschrijving van de opdracht
Als Strategisch Informatiemanager domein Ruimte maak je deel uit van het team Informatiemanagement. Naast 4 Strategisch Informatiemanagers en 8 informatiemanagers, vind je binnen dit team ook informatiebeveiligers, privacy officers en informatie architecten, projectmanagers en projectondersteuners. Het team bestaat uit 50 enthousiaste en deskundige medewerkers dat sinds de zomer van 2019 bouwt aan een robuuste, effectieve, toekomstgerichte informatievoorziening voor de Leidse regio en aan een toonaangevende IV-organisatie van zo’n 150 FTE. Dat betekent soms nog uitzoeken en pionieren, en ook lachen, vallen, opstaan en zorgen dat het gaat werken. Dat doen we samen.

De Gemeente Leiden wil een robuuste, veilige, flexibele en efficiënte informatievoorziening neerzetten die is afgestemd op de behoefte van de vier gemeenten in de Leidse regio. Als strategisch informatiemanager ben je de gespreks- en sparringpartner voor de directies van onze vier gemeenten. Jouw aandachtsgebieden is het domein Ruimte. Samen met je directe collega’s formuleer je onze strategische IV-doelen, terwijl je kennisuitwisseling, samenwerking en afstemming stimuleert. Op die manier zet je strategisch informatiemanagement op de kaart en weet je iedereen aan boord te houden. Soms komt er een tactische of operationele vraag voorbij en die pak je ook gewoon op. Geen functie langs gebaande paden, maar wel één met veel ruimte voor jouw inbreng. Dit doe je binnen een team waar we nog leren en continu verbeteren.

Jij bent goed thuis in alle facetten van informatievoorziening en kunt snel tot de kern of essentie van een vraagstuk doordringen, soms door net een beetje anders te denken dan anderen. Dit combineer je met diep begrip voor je gesprekspartners en heldere communicatie. Je weet wat strategische advisering is en dat doe je graag, maar je bent ook pragmatisch en realiseert veranderingen. Af en toe ‘met je poten in de modder staan’ vind je geen probleem!

Eisen

 • Kandidaat beschikt over een afgeronde post HBO opleiding of WO-opleiding op het gebied, bij voorkeur bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde

 • Kandidaat heeft afgeronde aanvullende vakopleidingen en trainingen op het gebied van adviesvaardigheden, informatiemanagement en/of projectmanagement. Denk hierbij aan Prince2, BISL of een vergelijkbaar framework.

 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring, liefst bij een gemeentelijk samenwerkingsverband of gemeente

 • Kandidaat heeft ruime kennis en ervaring als strategisch informatiemanager met advisering over i- onderwerpen

 • Kandidaat heeft ruime ervaring in het adviseren van managers op strategisch niveau

 • Kandidaat heeft ervaring in bestuurlijk complexe organisaties en affiniteit met overheidsorganisaties en ketenregie

 • Kandidaat heeft kennis van en werkervaring in het domein Ruimte en toepasselijke domeinstandaarden , zoals IMRO, binnen een gemeentelijke organisatie

 • Kandidaat heeft aantoonbare en diepgaande kennis van de Omgevingswet

 • Kandidaat beschikt over uitstekende adviesvaardigheden

 • Kandidaat is scrum master gecertificeerd

Gunningscriteria
Zie omschrijving van de opdracht.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Hoe werkt het?
  Vind jouw droomopdracht
  Een mooi project of interessante opdracht gevonden? Nadat jij je hebt aangemeld kan je direct op de vacature solliciteren, waarna wij met jou afstemmen of dit dé volgende uitdaging voor je is. Een groot deel van de vacatures is ook in te vullen als ZZP-er, indien gewenst stemmen wij graag met je af of dat voor deze vacature mogelijk is en wat het meest gunstige is.
  Kies een opdracht
  Voordelen van werken bij ons
  Doorgroeien
  Je gaat aan de slag bij een specialist in document- en informatiemanagement met veel doorgroeimogelijkheden.
  Fun & Kennisdelen
  Je wordt onderdeel van een hecht en ervaren team, met vakgenoten, kennisdeling, teamuitjes en meer fun.
  Verdienen
  Kom je in dienst? Dan verdien je een goed salaris, een reiskostenvergoeding voor het OV, een laptop en telefoon incl. abonnement, 5 werkweken verlof en 8% vakantiegeld per jaar. Ben je een zzp’er? Dan verdien je het aangegeven tarief p/u, waarbij wij een standaard fee hanteren van 10%. Bij langlopende opdrachten bouwt deze fee af. Wij regelen de facturatie.
  Ontwikkelen & Verdiepen
  Dankzij periodieke kennissessies, een opleidingsbudget bij GO Opleidingen, een gratis digitaal vakblad: Informatieprofessional en een lidmaatschap van de KNVI zijn er veel mogelijkheden voor ontwikkeling en verdieping.

  Ben jij de Strategisch informatiemanager die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.