thumbnail
thumbnail
Functionaris gegevensbescherming

Werkorganisatie Druten Wijchen (Werkorganisatie Druten-Wijchen)

Kraaijenberg 9615, 6601 PC Wijchen, Nederland

TIJDELIJK
Deze opdracht is verlopen
€ 105,00
24-32 Gelderland

Publicatiedatum:

30-01-2024

Sluitingsdatum:

18-02-2024

Begindatum:

29-04-2024

Einddatum:

13-10-2024

Opdracht omschrijving

Door zwangerschapsverlof zijn wij tijdelijk op zoek naar een ervaren Functionaris Gegevensbescherming

Waar kom je te werken? 

De Werkorganisatie Druten Wijchen werkt voor twee gemeenten tegelijkertijd, met ieder hun eigen bestuur, gemeenteraad en ambities. Om dat in goede banen te leiden, werken we met zelforganiserende teams met veel eigen verantwoordelijkheid. In onze organisatie telt iedereen mee, ongeacht achtergrond, leeftijd, opleiding en werkervaring. De cultuur is open, informeel en positief.

Wie zijn je collega’s?

Onze organisatie bestaat uit vijf domeinen met zelforganiserende teams. Het team Informatiemanagement valt onder het domein Bedrijfsvoering. Het team bestaat uit functioneel beheerders, informatiemanagers, een Functionaris Gegevensbescherming (FG) en een Chief Information Security Officer (CISO). Samen spelen wij een grote rol bij de digitale transformatie van de gemeenten. We zorgen dat de informatievoorziening van alle domeinen zo goed mogelijk aansluit bij hun huidige en toekomstige wensen.

Als Functionaris Gegevensbescherming ben je de interne toezichthouder gericht voor de verwerking van de persoonsgegevens binnen de werkorganisatie Druten Wijchen. Wij hebben ambitie en willen met behulp van digitale toepassingen toegevoegde waarde realiseren voor inwoners, bedrijven en onze organisatie. Wij werken met gevoelige gegevens. Duurzaamheid, transparantie en veiligheid van deze data moet geborgd blijven. Als Functionaris Gegevensbescherming houd je toezicht op een goede gegevensinrichting en op de vertrouwelijkheid en privacy bij het gebruik van de gegevens. Je werkt veelvuldig samen met de Chief Information Security Officer (CISO). Als functionaris Gegevensbescherming heb je een onafhankelijke positie en rapporteer je rechtstreeks aan de colleges, bestuur en directie van de werkorganisatie.

Verantwoordelijkheden

  • Je informeert en adviseert de verwerkers over hun verplichtingen op het gebied van gegevensbescherming.

  • Zie je toe op de naleving van de AVG en andere wet- en regelgeving omtrent gegevensbescherming en de uitvoering van het beleid met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens van de verwerkingsverantwoordelijke of de verwerker.

  • Adviseer je over het te ontwikkelen beleid op het gebied van gegevensbescherming.

  • Adviseer en informeer je collega's op het gebied van privacy en zorg je voor bewustwording.

  • Houd je toezicht op de registraties en afhandeling van veiligheidsincidenten waarbij persoonsgegevens betrokken zijn alsmede op het melden van datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens en bij de betrokkenen.

  • Houd je toezicht op een correcte afhandeling van de privacyrechten (o.a. inzage, correctie en wissing) van burgers en medewerkers;

  • Ben je de contactpersoon voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

  • Actualiseer je het verwerkingsregister.

  • Begeleid en voer je DPIA's uit.

De kandidaat is inzetbaar vanaf 29 april 2024 tot en met 13 oktober 2024 voor 24-32 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

U voegt een cv van maximaal 3 pagina's A4 toe. U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen in te vullen.

Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding.

Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, een analytisch vermogen en een zelfstandige proactieve werkhouding.

Stevige persoonlijkheid en gesprekspartner op zowel strategisch als tactisch niveau.

Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van privacy.

40 %

Je hebt werkervaring met Data Privacy Impast Assessment (DPIA).

30 %

Je hebt werkervaring met auditing.

20 %

Je stelt een motivatiebrief op waarom jij DE kandidaat voor ons bent. In je motivatie geef je toelichting op je werkervaring, kennis en persoonlijkheid.

10 %

Je bent per 29 april 2024 beschikbaar voor minimaal 24 uur en voor de gehele doorlooptijd van de opdracht.

Documenten:

Hoe werkt het?
Vind jouw droomopdracht
Een mooi project of interessante opdracht gevonden? Nadat jij je hebt aangemeld kan je direct op de vacature solliciteren, waarna wij met jou afstemmen of dit dé volgende uitdaging voor je is. Een groot deel van de vacatures is ook in te vullen als ZZP-er, indien gewenst stemmen wij graag met je af of dat voor deze vacature mogelijk is en wat het meest gunstige is.
Kies een opdracht
Voordelen van werken bij ons
Doorgroeien
Je gaat aan de slag bij een specialist in document- en informatiemanagement met veel doorgroeimogelijkheden.
Fun & Kennisdelen
Je wordt onderdeel van een hecht en ervaren team, met vakgenoten, kennisdeling, teamuitjes en meer fun.
Verdienen
Kom je in dienst? Dan verdien je een goed salaris, een reiskostenvergoeding voor het OV, een laptop en telefoon incl. abonnement, 5 werkweken verlof en 8% vakantiegeld per jaar. Ben je een zzp’er? Dan verdien je het aangegeven tarief p/u, waarbij wij een standaard fee hanteren van 10%. Bij langlopende opdrachten bouwt deze fee af. Wij regelen de facturatie.
Ontwikkelen & Verdiepen
Dankzij periodieke kennissessies, een opleidingsbudget bij GO Opleidingen, een gratis digitaal vakblad: Informatieprofessional en een lidmaatschap van de KNVI zijn er veel mogelijkheden voor ontwikkeling en verdieping.

Ben jij de Functionaris gegevensbescherming die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.